Везенков: Бях нервен, защото играх с хора, които съм гледал само по телевизията


Везенков:  Бях нервен, защото играх с хора, които съм гледал само по телевизията
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1295 0

Баскетболният национал на България Александър Везенков разкри интересни подробности около престоя си в европейския гранд Барселона. Везенков разкри, че в началото е бил много нервен. Причината е, че е трябвало да играе с хора, които до този момент е виждал само по телевизията. Той обаче сподели, че всички в клуба са го приели много топло и организацията е на много високо ниво.

„Озовах се в клуба, който прояви най-сериозен интерес към мен. Решението беше лесно. Имах възможността да отида в Америка и да работя при специалисти, така че да стана по-добър и да бъда готов психически за новата страница в кариерата ми.“, сподели Везенков пред гръцкото издание gazzetta.gr.

"В първия си мач бях много нервен, защото щях да играя с хора, които досега съм гледал само по телевизията. Всички тук - играчи, треньори, администрация, ме приеха много добре, за което им благодаря. Още от първия ден разпитвам непрекъснато, защото искам да научавам нови неща. Тук всичко е на ниво, но най-вече ме впечатли организацията извън игрището. Нищо не се оставя на случайността, всичко е планирано с подробности", разкрива българинът.

Везенков сподели и впечатленията си от първата среща със звездата на футболния тим на Барселона Лионел Меси. „Още през първата си седмица тук срещнах Лионел Меси. Отидох на ресторант, а след време той влезе. Малко ме беше срам, но отидох и го помолих за снимка. Казах му, че ще играя за баскетболния отбор, а той ми пожела успех. Много беше готин и отзивчив, направи ми добро впечатление".

"Ако кажа, че от малък съм фен на Барселона, ще излъжа. Но харесвам футбола.“, добавя Везенков.

Той коментира и сравненията с един от най-добрите баскетболисти Дирк Новицки. "Светотатство е да ме сравняват с Новицки (смее се). Просто опитах удар към коша и се получи. Тренирам доста подобни изпълнения, но за първи път бележа на мач с такова голямо значение", заяви българинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички