Продължи кошмарна серия за Сакраменто Кингс и Александър Везенков, аут са от новия турнир на НБА (ВИДЕО)


Продължи кошмарна серия за Сакраменто Кингс и Александър Везенков, аут са от новия турнир на НБА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1859 0

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс  не успяха да победят Ню Орлиънс на четвъртфиналите в In-Season турнира, който НБА въведе през тази година. Кингс загуби със 117:127. Българинът записа едва 6 минути на паркета и се отчете с 2 асистенции.

Двубоят в "Голдън 1 Сентър" в Калифорния ще определи втория полуфиналист в надпреварата. По-рано тази нощ Индиана Пейсърс елиминира Бостън Селтикс след успех със 122:112.

По този начин Сакраменто не успя да вземе частичен реванш от този съперник за двете си загубиот старта на кампанията. "Пеликаните" спечелиха със 129:93 на 21 ноември, а два дни по-късно се наложиха със 117:112.

Везенков пък за втори път завърши без точка в мач в Америка. Българинът записа едва 6 минути на паркета, в които пробва 3 стрелби, но без успех. Извърши 2 бързи нарушение още през първото полувреме и треньорът Майк Браун го остави на скамейката. Този път не го пусна като последен жокер, както бе преди няколко дни срещу Голдън Стейт, когато Везенков обърна загубен мач.

Играчите на Майк Браун започнаха по-силно и само за няколко минути натрупаха 15 точки преднина. Постепенно гостите започнаха да доминират и в началото на третата част вече на свой ред водеха с 15 точки. Кингс опитаха да се върнат в двубоя, но не успяха да намалят пасива си на по-малко от четири точки и в крайна сметка приключиха с вътрешния турнир на Лигата.

Над всички за Сакраменто бе Домантас Сабонис, който реализира трипъл-дабъл - 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, а звездата ДеАрън Фокс вкара 30 точки. За Пеликанс най-резултатен бе Брандън Инграм с 30 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички