Александър Везенков остана на пейката при изключителна драма и победа за Сакраменто Кингс


Александър Везенков остана на пейката при изключителна драма и победа за Сакраменто Кингс
Снимка: GettyImages

2622 0

Сакраменто Кингс, в който играе българският национал Александър Везенков, спечели изключително драматичен мач, и то след продължение. Отборът му победи Портланд Трейл Блейзърс със 121:118, след като в редовното време двата тима завършиха при равни 111 точки.

Лошата новина за Везенков бе, че не записа нито една минута на паркета. За първи път от началото на сезона в НБА той остава на пейката за цял двубой.

Така, Сакраменто прекъсна негативна серия. Преди двубоя Кингс се намираха в серия от три поредни поражения, след като загубиха веднъж от Голдън Стейт и два пъти от Хюстън Рокетс. Портланд пък е с актив от 3-4, като Блейзърс бяха постигнали три поредни успеха преди загубата си от Мемфис преди няколко дни.

Джерами Грант от Портланд бе най-резултатен в двубоя с 38 точки в двубоя, 9 борби и 5 асистенции. От състава на Сакраменто с най-много точки бе Домантас Сабонис с 27 точки. Записа още 11 борби и 9 асистенции.

Как се разви двубоят?

Двубоят бе напълно равностоен, като двата тима почти постоянно разменяха водачеството. Най-голямата преднина за домакините от Сакраменто бе в средата на втората четвърт, когато поведоха с десет точки. В последната четвърт Трейл Блейзърс играеха по-добре и в заключителните пет минути бяха постоянно напред в резултата.

Сакраменто получи "златен" последен шанс да прати мача в продължение, от който Малик Монк се възползва. 8.3 секунди преди края той бе фаулиран при атаката си към коша и след като вкара двата наказателни удара направи резултата 111:111. В него ключова роля имаше Малик Монк, който 12 секунди преди края овладя борба под коша на противника след неуспешна своя атака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички