Ужасяваща трета част лиши България от първа победа на Европейското по баскетбол


Ужасяваща трета част лиши България от първа победа на Европейското по баскетбол
Снимка: LAP.bg

1787 0

Българският национален отбор по баскетбол отстъпи и в третата си среща от Европейското първенство. "Лъвовете" отстъпиха от Черна гора в драматична среща с 81:91 (21:21, 25:24, 12:22, 22:20). За съжаление, нашата страна изпита голяма загуба още през първата част, когато Станимир Маринов напусна паркета контузен. 

Срещата започна с равностойна игра между двата тима и чудесни комбинации доведоха до реми от по 9 точки на отбор след пет минути игра. В успешни комбинации се превърнаха отиграванията на Неманя Радович и Боян Дублевич, докато за България най-активни бяха Станимир Маринов, Чавдар Костов и Александър Везенков.

Съперникът ни успя да дръпне до 13:9, но равностойната игра продължаваше и резултатът често бе изравняван. Звездата на Олимпиакос с тройка оформи ново реми при 15:15.

Огромен удар за амбициите на българите бе контузия на гарда Станимир Маринов, който изведнъж се хвана за дясното бедро и напусна терена принудително, за да получи медицинска помощ на пейката. Той отпадна от плановете на Росен Барчовски за цялата среща, а тепърва ще става ясно дали е на линия за оставащите срещи.

Националите ни изостанаха с четири точки в следващите минути, но серия от шест точки доведе до обрат с 21:19. Символичните гости отбелязаха последните точки в частта за 21:21.

През втората част темпото отново беше високо, като в първите три минути българите изоставаха с точка, но тройка изравни резултата за 32:32. „Лъвовете“ успяха да стигнат до точка преднина при 37:36, а междувременно и черногорският лагер получи удар, след като Кендрик Пери бе сменен принудително. Неговата контузия обаче се оказа не толкова тежка и успя да се върне в срещата. В оставащите минути нито един отбор не успя да установи постоянен контрол, но в крайна сметка Везенков се отчете с 4 нови точки и България стигна до 46:45 на полувреме.

България започна второто полувреме по ужасяващ начин, като противникът вкара седем безответни точки и поведе с 52:46. Сушата без точки за "лъвовете" прехвърли три минути, като ужасът се удължи с две нови грешки и по този начин Черна гора осъществи най-сериозната преднина в своя актив при 55:46. Разликата достигна двуцифрените размери след поредната успешна стрелба на Игор Дробняк, след което България най-сетне се разписа в четвъртината, благодарение на тройка на Чавдар Костов за 49:57.

Възпитаниците на Росен Барчовски успяха да влязат в последната част с 58:67.

"Лъвовете" започнаха по коренно различен начин последната част и бързо чрез Павлин Иванов успяха да намалят до 61:67. Деян Карамфилов пък намали до 64:67 след две стрелби заради неспортсменско нарушение. Последвалите стрелби от двата тима оформиха 70:73, но усилията на България дадоха резултат и се стигна до обрат след тройка на Везенков и две точки на Андрей Иванов - 75:73 в полза на „трикольорите“.

Противникът не се предаде и отново направи обрат, четири минути преди края - 78:83. В оставащите минути България имаше своите шансове, но серия от пропуски даде възможност на Черна гора да се възползва от грешките ни и оформи резултат от 87:81 в последната минута. Срещата завърши при 91:81.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

БЪЛГАРИЯ: Дий Бост, Станимир Маринов, Чавдар Костов, Александър Везенков, Емил Стоилов

ЧЕРНА ГОРА: Кендрик Пери, Петър Попович, Владимир Михайлович, Неманя Радович, Боян Дублевич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички