Везенков: Ще се боря, докато имам сили и съм полезен за отбора


Везенков: Ще се боря, докато имам сили и съм полезен за отбора
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1365 0

Голямата звезда на българския национален отбор по баскетбол Александър Везенков говори след новата загуба на "лъвовете" на Европейското първенство. Днес възпитаниците на Росен Барчовски отстъпиха на Турция с 87:101. Везенков бе най-полезен в българската селекция, като се отчете с 28 точки и 15 борби и игра почти без смяна през целия мач.

"Класата в нападение, защото ние втори мач по ред вкарахме 87 точки, даже днес ги вкарахме в реално време, тъй като мачът почти през цялото време беше близък. Но, ако не започнем да пазим, ако не започнем да се борим, да ги извадим от зоната на комфорт, абсолютно няма да победим никой. Ако ни вкарат 100 точки, ние но можем да вкараме 110.

Даже и тези 87 са с много усилия, много добър баскетбол, но с по-добри отбори няма как да победим така. Срещу Румъния и Кипър, ако играем така в нападение, можем да победим с 30 точки, но с тези отбори, ако не пазиш, няма как да победиш.

Ние знаем какво трябва да правим, но големият въпрос е дали можем. Трябва да се съберем и да пробваме, защото още от началото знаехме, че тези два мача са по-трудните, а сега идват мачовете, в които реално имаме шанс и трябва да покажем добра игра. Черна гора са много опитен отбор. Имаме малко време за почивка, а утре трябва да излезем и да се бием докрай.

Хубавото на това Европейско първенство е, че всеки мач е различен, всеки мач е нов ден. Ние знаем за какво сме дошли тук, знаем в кои мачове имаме повече шанс и ако играем така в нападение имаме шанс, но ако е така в защита – нямаме".

По повод следващите мачове и утрешния съперник - Черна гора, националът коментира: "Боян Дублевич е изключителен състезател с много голям баскетболен капацитет, но Черна гора има много добри играчи и ние трябва да спрем като цяло техния отбор.

Да се опитаме да ги лимитираме и да спечелим борбата. И аз, и Дий Бост знаехме, че ще играем по много и ще се борим докрай. Доколкото имам сили и краката ме държат, и съм полезен да отбора, аз ще се боря. После ще имаме време, сезонът започва след един месец. Сега се интересувам от отбора и да се представим колкото може по-добре."

Ето как се разви днешната среща с Турция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички