Героят Александър Везенков, който чупи европейски рекорди с усилията си


Героят Александър Везенков, който чупи европейски рекорди с усилията си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2439 0

Българският национален отбор по баскетбол продължава да се бори мъжки на Европейското първенство, но още не съумява да наложи волята си над противниците. Така "лъвовете" допуснаха две поражения последователни поражения от Испания и Турция, но един от българите се отличава и заслужено е номер едно.

Националът Александър Везенков стана първият баскетболист, който вкарва над 20 точки и овладява над 10 борби в първите си два мача на Европейско първенство за мъже през 21 век. Само трима играчи пък са правили подобно постижение в три поредни двубоя на Евробаскет от 1995 година насам – руснакът Андрей Кириленко, литовецът Арвидас Сабонис и чехът Ян Весели, припомни Българската телеграфна агенция.

Звездата на Олимпиакос записа 26 точки и 11 борби при тежкото поражение от Испания с 87:114, и 28 точки и 15 борби при 87:101 с Турзия. Българският представителен тим има само две победи в последните си 23 двубоя в груповата фаза на Европейските първенства.

България е и един от двата отбора заедно с Финландия, които са направили повече стрелби от тройката – 71, отколкото за две точки – 70 на Евробаскет 2022 до момента.

Днес от 14:30 часа българите излизат срещу Черна гора в третия кръг от група А на шампионата в грузинската столица Тбилиси. Именно във въпросната среща противниковата селекция ще се опита да повтори успех от Евробаскет 2017, когато състезателите успяха да завоюват серия от поредни успхи.

Ето как се разви последната среща на "лъвовете"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички