Сърцераздирателно: Далас навакса 25 точки пасив в последната част, но загуби (ВИДЕО)


Сърцераздирателно: Далас навакса 25 точки пасив в последната част, но загуби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

872 0

Абсурдно постижение записа отборът на Далас Маверикс в НБА. В началото на последната четвърт те изоставаха с 87:111 в домакинството си на Оклахома Сити Тъндър, но направиха нещо изключително - серия от 30:0 точки, с която излязоха напред със 117:111.

Постижението е рекорд за Маверикс в цялата история на НБА за клуба. В период от над 6 минути Оклахома не вкара нито една точка - това също е нещо абсурдно за НБА.

Големият герой беше, разбира се, Лука Дончич - 36 точки, 15 борби, 18 асистенции и 3 откраднати топки. Това е 59-ти трипъл-дабъл за словенската звезда в бляскавата му кариера.

В крайна сметка обаче Оклахома се съвзе и инфарктно взе мача със 126:120, като всичко се реши от грешка на Маверикс 50 секунди преди края, която доведе резултата до 124:120.

Безспорно за Маверикс натежа отсъствието на Кайри Ървинг и Тим Хардуей-младши. Далас е с баланс 11:8 победи-загуби като остава на 6-о място в Западната конференция, докато Оклахома е вече с 13:6 и е на второ място. А ето как дотук се представя Александър Везенков в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички