Сърбия разби Полша и продължава в ЕвроБаскет, ето всички 1/8-финални двойки


Сърбия разби Полша и продължава в ЕвроБаскет, ето всички 1/8-финални двойки
Снимка: Getty Images

1602 0

Сърбия надигра Полша с убедителното 96:69 в мач от група D на Европейското първенство по баскетбол. В „Прага Арена“ в чешката столица сърбите, които са едни от фаворитите за титлата, не оставиха шансове на поляците и си гарантираха сблъсък с Италия в осминафиналите на надпреварата.

„Плавите“ започнаха ударно и водеха с 14 точки още след края на първата четвърт. Авансът им на почивката бе 19, като в крайна сметка достигна 27 след последния съдийски сигнал. Най-резултатен за победителите бе техният лидер Никола Йокич с 19 точки, при 7/8 стрелба от игра, добавяйки и пет борби и една асистенция към актива си.

Никола Милутинов се отчете с 16 пункта, а още четирима баскетболисти на отбора приключиха с двуцифрени показатели при точките. За поляците над всички бе Михал Михалак със 17 точки, но единственият друг с поне 10 пункта бе Лукаш Коленда.

Сърбия ще играе с Италия на осминафиналите, докато Полша ще се изправи срещу Украйна. Победителят от Сърбия/Италия ще се изправи срещу спечелилия двойката Турция/Франция, докато спечелилият измежду поляци и украинци ще играе с един измежду действащия европейски шампион Словения или Белгия в последните осем. Петък е почивен ден в турнира, а осминафиналите ще се проведат в два дни – 10 и 11 септември, по четири мача на ден.

Всички осминафинални двойки в ЕвроБаскет 2022:

Германия – Черна гора

Гърция – Чехия

Испания – Литва

Финландия – Хърватия

Словения – Белгия

Украйна – Полша

Турция – Франция

Сърбия – Италия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички