Росен Барчовски след отпадането от Евробаскет 2022: Съдийските помощи, лошата обстановка и умората ни попречиха


Росен Барчовски след отпадането от Евробаскет 2022: Съдийските помощи, лошата обстановка и умората ни попречиха
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1448 0

Националният баскетболен селекционер на България - Росен Барчовски, коментира отпадането на страната ни от Европейското първенство по баскетбол. Наставникът не скри разочарованието си след поражението от Белгия, обяснявайки го с натрупана умора, съдийски грешки и неблагоприятна обстановка. 

"Много обстоятелства помогнаха да загубим мача. Горд съм с този отбор. Дори в такава обстановка, дадохме всичко от себе си. Вчера играем късен мач и сме се прибрали след 12. Те играха ранен мач в 15:30, и то без да го играят. Обстановка - сложиха всички грузински доброволци на нашите глави да не можем да се чуваме.

Съдийски помощи - Не можехме да имаме нападение като вчера, затова решихме на полувремето да се активизират и другите баскетболисти. Бяхме наясно. Изпуснахме момента да контролираме резултата. Няколко погрешни решения, няколко пропуснати отворени стрелби.

Ако трябва да съм обективен, много трудно бихме могли да спечелим такъв мач. В друга обстановка мача щяхме да го спечелим.

Те имат добър треньор и много атлетични изпълнители. Пазят по различен начин, основно със смяна, което спира отворените шутове на Везенков и Бост. И ние допуснахме грешки, но отдавам всичко на умора.

Това, че Белгия е физически отбор ни затрудни. За тях вчерашният ден беше абсолютна почивка, а за нас - пълен кошмар. Трудно е да се замести тази почивка, но не знам какво повече да кажа.

Оценка? Добра игра в нападение, не толкова в защита, макар че се подобри в последните два мача. Имаме много проблеми, но те са цялостно за баскетбола ни, не специално на отбора. Това е тема за друг момент", допълни още той.

Ето какво каза и Дий Бост след отпадането от Евробаскет 2022

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички