Суперпрестижно издание: Александър Везенков доказа, че заслужава място в ротациите на Кингс


Суперпрестижно издание: Александър Везенков доказа, че заслужава място в ротациите на Кингс
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

1785 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изигра един от най-силните си мачове в Националната баскетболна асоциация (НБА). За негово съжаление обаче не успя да помогне на Сакраменто Кингс, като "кралете" допуснаха третата си поредна загуба след 117:119 срещу Финикс Сънс.

28-годишният българин бе на паркета за близо 18 минути, като за това време се отчете с 14 реализирани точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка. Преди малко над месец - отново срещу Сънс, той пак записа 14 точки, което е и рекордното му постижение до момента.

В Европа категорични: Везенков трябва да е в ротациите на Сакраменто Кингс

Саша се представи на доста добро индивидуално ниво срещу Сънс и това породи някои коментари, че заслужава повече шанс от Майк Браун. Едно от най-престижните издания за баскетбол също зае позиция, че Везенков е доказал, че трябва да попада често в ротациите на Сакраменто Кингс.

Още: Александър Везенков изравни личния си рекорд в НБА, но Сакраменто се срина жестоко (ВИДЕО)

Александър Везенков в мач от НБА

Това е Eurohoops, за който все пак трябва да кажем, че по принцип се фокусира върху Евролигата и европейския баскетбол. Те споделиха кадри от срещата между Кингс и Сънс, като към тях написаха споменатите думи, като изложиха и статистиката му.

Във въпросното видео се вижда отлично проведена отборна атака за "кралете", която завършва със стрелба за три точки от 0 градуса, реализирана без проблеми от Александър Везенков (можете да я видите по-долу в материала).

До момента Везенков има общо 31 мача, като всички те са му като резерва. Играе средно по 13 минути и записва средно по: 5,5 точки, 2,6 борби, 0,5 асистенции, 0,5 откраднати топки, 0,2 чадъра, 44,4% стрелба (общо) и 35,6% стрелба за 3 точки.

Следете Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове (ОБНОВЯВА СЕ).

Още: Без Григор Димитров в Спортист на Балканите за 2023-та: Везенков в топ 3 - кой е над него?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички