Без Григор Димитров в Спортист на Балканите за 2023-та: Везенков в топ 3 - кой е над него?


Без Григор Димитров в Спортист на Балканите за 2023-та: Везенков в топ 3 - кой е над него?
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

2044 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е в топ 3 на юбилейното 50-о издание на "Спортист на Балканите". Класацията е подредена спрямо спортните успехи на състезателите за 2023-та година.

Александър Везенков 3-тият най-добър в "Спортист на Балканите" - Джокович спечели

Едва ли е изненада за някого, че тя е спечелена от Новак Джокович. Сръбската икона на тениса печели отличието за рекорден осми път, след като събра цели 103 точки. Пред Везенков се нарежда и още един спортист - друг състезател от НБА.

Още: Доста над Джокович, Надал и ВСИЧКИ - Григор Димитров още е №1: Изумителният му рекорд продължава

Разбира се, става въпрос за Никола Йокич. Сърбинът събра 72 точки - 31 по-малко от сънародника си на първо място. Везенков пък събра 38 точки на третата позиция. България има още един представител в топ 10 - Боряна Калейн, която е девета с 21 точки.

Карлос Насар попада на 25-о място с 8 точки, докато Ивен Горанова е последният представител на страната ни в класацията - 49-а. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остава извън нея.

Калейн попада там, след като спечели златото в индивидуалния многобой на Европейското първенство, както и световната и европейската отборна титла с националния тим на България. В състезанията на отделните уреди на Световния шампионат тя взе сребро на бухалки и лента, а на континенталното първенство прибави сребърно отличие на бухалки и бронз на обръч.

Карлос Насар - вдигане на тежести

Още: Джокович подобри рекорда си за най-дълъг мач срещу 18-годишен в Мелбърн

Насар пък е европейският шампион по вдигане на тежести в категория до 89 килограма, който постави и нов световен рекорд в изтласкването. Горанова е световна вицешампионка по карате в категория до 55 килограма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички