Стеф Къри поведе Голдън Стейт към първа победа във финала на НБА (ВИДЕО)


Стеф Къри поведе Голдън Стейт към първа победа във финала на НБА (ВИДЕО)

1206 0

Голдън Стейт стартира с помеда първото си участие във финалите на НБА от 40 години насам. В “Оракъл Арена” “воините” се наложиха над Кливланд със 108:100 след продължение дръпнаха с 1-0. Кавалиърс не са печелили мач от серия за титлата в клубната си история.

В края на третата част Джей Ар Смит изведе Кавалиърс напред с 51:48. През последната четвърт Леброн Джеймс се развихри, но Уориърс издържаха на натиска. В края Краля пропусна да подпечата успеха на Кливланд и прати мача в продължение за 98:98. В допълнителното време Стеф Къри и компания се възползваха от грешки на съперника и стигнаха до победа със 108:100.

Къри отново беше най-добър за Голдън Стейт с 26 точки и 8 асистенции. Клей Томпсън добави 21 и 6 борби. Андре Игуодала завърши с 15 точки. Дремънд Грийн наниза 12. Леброн Джеймс бе най-резултатен за Кливланд с 44 точки. Кайри Ървинг наниза 23 и направи 6 асистенции, но напусна паркета в продължението заради проблеми в колената. Тимофей Мозгов остана с 16 точки.

Двата отбора си размениха водачеството 13 пъти по време на двубоя, като имаше и 11 изравнявания. Уориърс показаха по-точен мерник при стрелбата си от игра – 44% срещу 41% за Кавалиърс.

Вторият мач от серията е на 7 юни отново в Оукланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички