Специалист за Везенков: Той може да слезе от самолета и да влезе в игра след лека загрявка


Специалист за Везенков: Той може да слезе от самолета и да влезе в игра след лека загрявка
Снимка: basketball.bg

2261 0

Помощник треньорът на националния отбор по баскетбол Георги Давидов коментира представянето на селекцията на Европейското първенство в Грузия. Той бе гост в предаването "Арена спорт" по БНТ и по този начин засвидетелства удовлетворението си от представянето на "лъвовете".

"Ние се представихме на доста добро ниво, като треньор, винаги си мислиш, че може и повече, но всеки един даде максимума от себе си и това е нашата малка победа.

Чавдар Костов е един от ключовите играчи в българското първенство, ще бъде голяма загуба за националния тим, ако се откаже. Предстоят два много важни мача в предквалификациите за следващото Европейско първенство с Португалия и Кипър. Мога само да му благодаря за отношението и работата“, подчерта специалистът.

Георги Давидов не скри, че от щаба са направили компромиси, за да може Дий Бост да участва на шампионата на Стария континент:

"Не беше лесно да се работи с Дий Бост в последната година, големи усилия, да направим компромиси, за да може той да ни помогне и да изпълни целта, заслужаваше да бъде в отбора. Мисля, че той не даде онова, което наистина може, но въпреки всичко беше страшно полезен. Без него нямаше да се представим по този начин".

Специалистът коментира и голямата звезда на България - Александър Везенков:

"Той израсна драстично, от много добър състезател в един от най-добрите в европейския и световния баскетбол. Той до такава степен е завършен, че дори само да слезе от самолета, с лека загрявка, е готов да се включи в игра".

Ето как приключи участието на "трикольорите" на големия форум!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички