Чавдар Костов: Убеждават ме да не се отказвам от националния


Чавдар Костов: Убеждават ме да не се отказвам от националния
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2583 0

Убеждават ме да не се отказвам, но мачът с Белгия е последният за мен. Това заяви българският баскетболен национал Чавдар Костов говори, след като тимът ни се прибра в София след Европейското първенство. Той заяви, че е категоричен в решението си да сложи край на кариерата си в националния отбор.

„Със сигурност не е било емоционално решение. Доста време го обмислях. Реших, че ще дам път на младите, а мачовете на ЕвроБаскет са добър момент. Треньорът разчита на мен. Малко го изненадах, не бях говорил с щаба, с господин Глушков. Реших просто да го взема това решение. Убеждават ме да не се отказвам, но мачът с Белгия е последният за мен“, започна той.

„Със сигурност емоциите са едни и същи. Голямо постижение е България да играе на такъв форум. Много хубави мачове. Играем с много силни противници. Виждаме какво не ни достига. Беше един много голям шанс за повечето момчета, които не са били на ЕвроБаскет, за да ги мотивира и да работят. Дай боже след четири години пак да играем на Европейско. Отборът на Белгия е доста добър, има ветерани. Бяха доста опитни.

Както казах, много неща ни липсваха. Бихме Грузия, но и те имат липсващи играчи. Контузен НБА играч, мъчеше се. Имахме феноменален ден. Не всеки отбор вкарва 19 тройки. Не се знае дали резултатът щеше да е такъв, ако не бяхме перфектни от тройката. Срещу Белгия не бяхме с такъв процент и видяхте. Надявам се хората във федерацията да направят един план. В Испания работят по програма, вървят си по система. Всички трябва да гледаме в една цел – да се подобри българският баскетбол“, продължи родният национал.

„Със сигурност има много момчета с голям потенциал да направят хубава кариера в националния отбор. Трябва да работят, да се стремят. Надявам се да са гледали по телевизията какво ни е липсвало. Трябва да се подобряват. Всички моменти в националния отбор са ми любими. 15-16 години вече играя за националния отбор, винаги идвам с удоволствие. Категоричен съм и със сигурност спирам. Не мога да ви кажа как се взима такова решение. Трудно е, това е ежедневие. Емоции, приятелства. Все пак играеш за България“.

„Със сигурност можеше да направим много неща, за да можем да се представим по-добре, за да имаме реални шансове да играем в България. Със сигурност следващите мачове са много важни, за да играем на следващото Европейско. Трябва да се работи концентрирано и с една цел България да върви напред“, завърши Костов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички