Скандално: Лука Дончич влиза в съдебен спор с... майка си!


Скандално: Лука Дончич влиза в съдебен спор с... майка си!
Снимка: Getty Images

2736 0

Не се случва често да чуваме за звезден спортист, замесен в съдебен спор със собствената си майка, но такъв е случаят със словенския баскетболист и звезда в НБА Лука Дончич и неговата майка Мирям Потербин.

Дончич потвърди пред дългогодишния репортер от NBA Марк Щайн, че е подал жалба до Службата за патенти и търговски марки на Съединените щати относно анулирането на търговската марка „LUKA DONCIC 7“, която се контролира от майка му и от която тя не иска да се откаже.

"За мен е важно да контролирам собствената си марка“, каза Дончич. Лука Дончич даде разрешение на майка си да регистрира името му като търговска марка през 2018 г. Звездата на Маверикс се опита писмено миналата година да накара компанията на майка му да се откаже от търговската марка, но това не се случи.

Дончич разкри ново лого миналия сезон върху своите маратонки и облекло Jordan Brand, което използва неговите инициали LD, неговия номер 77 и буквата „S“ — за родната му страна Словения.

Дончич опита да създаде търговска марка на името „Лука Дончич“ и то беше „предварително“ отхвърлено от Службата за патенти и търговски марки на САЩ. Поради това Дончич е отправил жалба в опит да получи "пълен контрол върху неговото име, марка, благотворителна фондация и бизнес дела, тъй като противоречивите търговски марки пречат на Дончич да притежава ясни права да използва собственото си име".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички