Скандал на Евробаскет 2022 - Турция заплаши, че ще напусне турнира (ВИДЕО)


Скандал на Евробаскет 2022 - Турция заплаши, че ще напусне турнира (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1783 0

Сериозен скандал се разрази на Европейското първенство по баскетбол - късно снощи домакините от Грузия победиха с 88:83 Турция след продължения, но в средата на третата част Дуда Санадзе и Фуркан Коркмаз почти стигнаха до физически сблъсък на паркета.

И двамата бяха дисквалифицирани, а от турската федерация по баскетбол заявиха, че техният играч е бил нападнат от баскетболисти на Грузия и полицаи в коридорите към съблекалните и настояха да получат записите от охранителните камери. В противен случай - ще напуснат турнира!

"Докато Фуркан Коркмаз се е прибирал към съблекалнята със своя треньор, играчите на грузинския отбор, които не са били в групата за мача, са го атакували в коридорите. Към атаката са се присъединили дисквалифицираният им играч Дуда Санадзе, както и полицаи. В края на мача 30 униформени се опитаха да ни нападнат. Сблъскахме се с полицията на Грузия. Обръщам се към ФИБА и всички официални лица на федерацията - не позволявайте на тези хора да си мислят, че сме глупави. Те трябва да ни предоставят видеозаписите от охранителните камери от коридора минута по минута, без да липсва каквото и да е от тях. Ако тези кадри не достигнат до нас, ние ще напуснем турнира", каза Юмер Онан - вицепрезидент на Турция, а помощник-треньорът Хакан Демир добави:

"Ще проверим всички записи от камерите. Дойдохме тук да играем баскетбол, нищо повече от това. Всичко трябва да се реши на терена. За съжаление, огромен скандал се разрази извън терена. Това не е добре за спорта. Това е баскетболен мач, а се превърна в нещо повече от това. Имаме още два мача от групата и нещата трябва да се решат на терена. Всичко това, което се случи в съблекалнята, не е редно. Очаквахме повече приветливост от домакините. Мачът беше хубав, но за съжаление това извън него беше недопустимо".

*Турция и Грузия са в Група "А" на Евробаскет 2022, където е и нашият национален отбор. Тимът на Росен Барчовски загуби първите си два мача (от Испания и Турция), а третият е срещу Грузия - 6 септември 20:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички