"Ще оправдая очакванията": Александър Везенков с първи коментар след приза "Спортист на годината"


"Ще оправдая очакванията": Александър Везенков с първи коментар след  приза "Спортист на годината"
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

2181 0

Баскетболист номер 1 на България - Александър Везенков, спечели наградата "Спортист на годината". С това отличие родният състезател се поздравява за втори пореден път.

Какво се случи?

Играчът на Сакраменто Кингс се превърна в едва втория ни сънародник, стигнал до НБА. Той сбъдна мечтата си, а в четвъртък вечер измести най-добрия ни тенисист Григор Димитров в борбата за престижната награда.

Саша грабна 1009 точки от журналистическия вот срещу 711 т. на Гришо. Освен това, той бе и първият избор на феновете, с което допълнително затвърди заслугите си. 

Още: Александър Везенков отново над всички в България: Какво постигна Саша през 2023 година?

След новината за избора си родният баскетболист се включи със специално видеообръщение по повода. Той благодари на медиите и близките си и отправи пожелание към останалите спортисти на България.

Какво каза Везенков?

"Искам да благодаря на всички журналисти, които гласуваха за мен. Спортист на годината е едно голямо признание, което ме кара да бъда още по-силен, за да оправдая високите очаквания към мен", започна Саша и продължи.

Още: Защо Майк Браун спря да пуска Александър Везенков в НБА?

"Искам да благодаря на семейството ми и на всички, които са до мен в най-тежките и хубави моменти. Пожелавам си 2024-а година да ни донесе много успехи и щастие. 

Искам да честитя на всички спортисти, които попаднаха в десетката. Нека новата година да бъде много успешна за българския спорт. Пожелавам ви здраве, щастие и късмет. Благодаря", завърши Алексадър Везенков.

Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички