Александър Везенков отново над всички в България: Какво постигна Саша през 2023 година?


Александър Везенков отново над всички в България: Какво постигна Саша през 2023 година?
Снимка: euroleaguebasketball.net

1486 0

Напълно заслужено за втора поредна година Александър Везенков бе избран за спортист №1 на България. Най-добрият ни баскетболист събра 1009 точки на церемонията и прибра ценния приз, преборвайки се с Григор Димитров за него.

2023 година - най-успешната в кариерата на Везенков

Александър Везенков се превърна във втория българин, който успява да пробие в НБА, след като през изминалото лято стана ясно, че Сакраменто Кингс подписва с него. Това обаче бе само "черешката на тортата" в най-успешната година за родната гордост.

ОЩЕ: Заслужено! Александър Везенков грабна наградата "Спортист на годината на България"!

Александър Везенков е спортист на България за 2023 година

Подемът с Олимпиакос

28-годишният българин постигна огромен успех с гръцкия гранд Олимпиакос. Нашата баскетболна гордост успя да изведе "червените" до финала на Евролигата през изминалата кампания, който за съжаление обаче бе загубен по изключително драматичен начин от Реал Мадрид.

Фантастичните изяви както в атаката на Олимпиакос, така и в отбрана направиха и Везенков носител на наградата "MVP". Саша се превърна в първия българин, който бива изрбан за "най-полезен играч" в най-комерсиалния баскетболен турнир на Стария континент - Евролигата. По този начин той се нареди до големи имена печелили приза като Василис Спанулис, Милош Теодосич, Серхио Люл и дори Лука Дончич.

ОЩЕ: Край на мъките за Александър Везенков в Кингс? Отвъд океана отново се заговори за трансфер

Александър Везенков - "MVP" на Евролигата за сезон 2022/23

Равносметката

Няма две мнения, че наградата на Везенков е незаслужена. Саша успя да прослави нашата страна в САЩ в най-силното, престижно и комерсиално баскетболно първенство, до което малцина професионалисти могат да се похвалят, че някога са се докосвали.

ОЩЕ: Защо Майк Браун спря да пуска Александър Везенков в НБА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички