Шампионът е детрониран! Гасол класира Испания на финала на Евробаскет


Шампионът е детрониран! Гасол класира Испания на финала на Евробаскет
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1335 0

Евробаскет ще има нов шампион! Това стана ясно, след като снощи Испания се наложи над носителя на трофея Франция с 80:75 след продължение в оспорван и драматичен двубой, изигран в Лил. В основата на успеха бе Пау Гасол, който реализира впечатляващите 40 точки. С победата Испания взе реванш за загубата от Франция на полуфиналите на Евробаскет 2013.

Франция поведе с 13:6 в началото на мача, но в края на частта Испания намали изоставането си на 3 точки при резултат 20:17. Вторият период бе много оспорван, а на почивката Франция имаше минимална преднина от една точка.

Интригата се запази и през второто полувреме, но в края на третата част Франция поведе с 51:40. Испания обаче не се предаде и намали изоставането си на 1 точка, след което направи и пълен обрат за 64:63. 14 секунди преди сирената Батум вкара тройка и изравни резултата. До края нито един от двата тима не успя да се разпише и мачът отиде в продължение.

В него играта вървеше кош за кош, но решаващо влияние оказа слабият процент стрелба на домакините от наказателната линия. Франция изпусна 7 от 8-те си удара и победата бе за Испания.

Освен невероятните 40 точки, Гасол се отчете и с 11 борби. 15 точки има Серхио Родригес.

За Франция Нандо дьо Коло и Никола Батум са с по 14 точки.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Сърбия и Литва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички