Сърбия - Литва е вторият полуфинал на Евробаскет 2015


Сърбия - Литва е вторият полуфинал на Евробаскет 2015

1470 0

Сърбия и Литва се класираха за полуфинал на Европейското първенсто по баскетбол. Сърбия се налобТе ще се изправят един срещу друг в спор за място на финала в турнира.

Сърбия се наложи над Чехия с 89:75. Успехът обаче дойде в последната част на мача, като преди двата тима направиха оспорван и интересен двубой. Зоран Ерцег бе най-резултатен за Сърбия със своите 20 точки. Мирослав Радулица се отчете с 16, а дабъл-дабъл от 12 точки и впечатляващите 14 асистенции направи Милош Теодосич. За Чехия Ян Весели е с 23 точки и 10 борби, а Саторански записа 20 точки.

В другият четвъртфинал, изигран снощи Литва победи Италия с 95:85 в зрелищен сблъсък, решен след продължение. Двубоят беше оспорван от началото до самия край. Литва поведе с 1 точка след първата част, като резултатът се запзи и на почивката. Третата част също завърши наравно - 23:23 и Литва запази минималния си аванс. В последната част литовците дори поведоха с 5 точки, но Италия изравни и прати мача в продължение. В него Литва показа по-стабилна игра и ще играе за разпределението на медалите в турнира.

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят Франция и Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички