Италия отнесе Израел с 30 точки разлика на Европейското


Италия отнесе Израел с 30 точки разлика на Европейското

1222 0

Италия е седмият четвъртфиналист на Евробаскет 2015. В предпоследния осминафинал адзурите разгромиха Израел с 82:52 след много силна игра, особено в третата четвърт. На четвъртфинал адзурите ще играят с победителя от двубоя Литва - Грузия.

"Адзурите" тръгнаха по-добре и поведоха със 7:2, а с тройка на Белинели в края на първата част авансът им нарасна на 9 точки. През втората четвърт разликата стигна и 11 преди няколко добри минути на Израел, които успяха да я стопят до едва 4. Все пак Италия се прибра с плюс 10 на полувремето.

Първият кош след паузата бе за Израел, но след това последваха 9 поредни точки за "адзурите" за преднина от цели 17. Израелците върнаха един кош, но след това Италия вкара още 10 поред за аванс от 25 точки, а с това реши и срещата и то повече от 13 минути преди края й. След това най-голямата разлика бе 32 точки, а "адзурите" си заслужиха мястото в осмицата.

Италия вкара 11 тройки от 30 опита, докато израелците опитаха едва 8 и отбелязаха 3. Отделно адзурите имаха и само 6 грешки срещу 14 за съперника.

Алесандро Джентиле изигра супер мач за победителите и завърши с 27 точки и 5 борби. Марко Белинели вкара 14 точки, а Амедео Дела Вале се отчете с 8 от пейката.

За израелците на ниво бе само Гал Мекел с 20 точки и 5 борби, а Льор Елиаху се отчете с 12 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички