Сашо Везенков: На сина ми му е рано за НБА


Сашо Везенков: На сина ми му е рано за НБА

1892 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков все още не е готов за НБА, убеден е неговият баща и легендарен национал Сашо Везенков. Младият талант прави феноменален сезон в силното гръцко първенство с екипа на "Арис". Той е убедителен лидер в класацията на реализаторите със средно по 18.5 точки на мач и е втори при борците под кошовете със 7,9 на двубой.

"Все още не е готов за НБА и той го знае. Трябва да направи още една стъпка в голям европейски тим." - коментира Сашо Везенков-старши пред "България днес".

В момента "Арис" се движи на трето място в първенството, веднага след грандовете "Олимпиакос" и "Панатинайкос". 19-годишният Везенков ще се прибере за една седмица до България в началото на април, когато има пауза в шампионата.

"Сега вече ще имам повече време да го гледам на живо", разказа таткото, който наскоро подаде оставка от поста на изпълнителен директор в родния гранд "Лукойл Академик". Въпреки раздялата, Сашо Везенков продължава да гори с тима, в който изкара 12 години и постигна уникални успехи. На негово място беше назначен Тодор Стойков, който вече направи шумен трансфер, привличайки за треньор Тони Дечев от основния конкурент "Левски".

"Тодор има моралната подкрепа от мен - сподели Сашо Везенков. - Дадох му само един съвет - да се отърси от психиката на играч, защото вече е ръководител. Лично на мен ми костваше доста време, за да го сторя. Убеден съм, че той ще пренесе своя хъс в тима."

Везенков напусна своя пост след загубата на "Лукойл Академик" във финала за Купата на България от "Черно море".

"Остава горчилката от това поражение - сподели Сашо Везенков. - Бяхме прекалено отпуснати. Може би закъсняхме със селекцията. Вината е и моя, защото станах по-демократичен към треньорите. Знаете как бях критикуван предни години за намеси в тяхната работа. Нямам намерение да ставам треньор, защото вече съм на 52. При този отбор на "Лукойл Академик" нищо друго освен титлата не стои пред тях като цел."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички