Спряганият за НБА Везенков е в топ 5 на най-големите таланти в Европа


Спряганият за НБА Везенков е в топ 5 на най-големите таланти в Европа

1891 0

Най-талантливият български баскетболист Александър Везенков беше определен за талант №4 на европейския баскетбол в допитване до фенове и баскетболни експерти, които са анализатори за ФИБА-Европа.

Българското крило, който в момента играе за Арис (Солун), събра 11 711 точки от феновете, като това беше един от най-високите резултати.

От експертите той събра 80 точки, с което събра коефициент от 0.0777. Това го постави в подножието на топ 3 на европейските таланти.

Изненадващо или не, Дарио Шарич спечели гласуването, след като събра 13594 гласа от феновете и 405 от експерти.

Той печели приза за втора поредна година, като беше избран в драфта на НБА през 2014 година от Филаделфия 76, но към момента хърватинът играе в Европа, където ще има повече шансове за изява.

На второ място остана гръцката сензация Янис Антетокунмпо, който през последните два сезона играе за Милуоки Бъкс, а през настоящата кампания е безспорно един от най-добрите играчи в отбора.

Трети остана Джеди Осман. Везенков пък все още не е взел решение дали ще се включи в драфта на НБА през лятото на 2015 година. Ако се реши на тази крачка, очакванията са той да бъде избран между 40-то и 55-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички