Везенков в НБА срещу $500 000


Везенков в НБА срещу $500 000

1470 0

Александър Везенков има клауза от $500 000, за да може да играе в Националната баскетболна асоциация, съобщава "7 дни спорт".

Талант №1 в българския баскетбол продължава да е в центъра на вниманието след впечатляващото си представяне с екипа на „Арис” и през този сезон.

След като в последните месеци се говори за интерес към Везенков от няколко отбора от НБА, сега президентът на гръцкия тим Лефтерис Арванитис призна, че клаузата за откупуване на крилото от тим отвъд Океана е $500 000. Според него ключът към оставането на Везенков до края на контракта му през 2016 г. е участието на „Арис” в турнира Еврокъп през следващия сезон.

"Искам да напомня нещо. Преди време Везенков почти бе решил да отиде в американски колеж, без да получим нищо. Тогава с Вангелис Ангелу (б.а., бивш треньор на „Арис”) бяхме в България, за да говорим с него, когато беше с националния си отбор и успяхме да го убедим да подпише до 2016 г. Причината да го убедим да каже „да” бе, че ще сглобим силен отбор. Той има клауза в договора си. Отборите, които се интересуват от него, трябва да преговарят и да депозират сумата по клаузата му до 30 юли. Тази сума е 250 000 евро за Европа и $500 000 за НБА. Някой би казал, че клаузата е малка, но тя е определена на база 6 годишни заплати на играча и ние не можем да искаме повече",обясни Арванитис.

Преди дни в интервю за „7 дни спорт” Везенков обясни, че ще вземе решение за бъдещето си след края на сезона. Той не изключи вариант оставане в „Арис”, но също постави условието за участие в европейските турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички