Саша Везенков: Ще бъде изпитание срещата с играчи, които съм гледал само по телевизията


Саша Везенков: Ще бъде изпитание срещата с играчи, които съм гледал само по телевизията
Снимка: euroleaguebasketball.net

2073 0

Най-добрият баскетболист на България през последните години - Александър Везенков, излетя във вторник по обяд за САЩ. През уикенда той сбъдна една от големите си цели, след като се присъедини към представител от НБА - Сакраменто Кингс.

Поради тази причина доскорошната звезда на Олимпиакос предприе "неофициално" пътуване зад Океана. Целта е да се запознае с новите си съотборници и ръководството на клуба.

На летището в София Везенков даде емоционално интервю, в което пред БТВ обясни, че в Националната баскетболна лига ще провери с какви сили разполага.

Предизвикателството зад Окена

"НБА е изобилие от таланти в нашия спорт. Не, че в Европа ги няма, но там със сигурност са повече. И като талант, и като качества, и като брой играчи, и като физика. Затова отивам там: Да проверя моите сили и да видя какво ми е необходимо, за да играя на това ниво.

Да видиш такива играчи, които само си гледал по телевизията и да се срещнеш с тях на игрището… Със сигурност, това ще бъде изпитание и нещо съвсем ново за мен, но аз се надявам, че моите съотборници ще ми помогнат да се адаптирам", категоричен бе най-добрият ни баскетболист.

Вижте още какво сподели Александър Везенков преди да излети!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички