Сан Антонио докосва плейофите след бой над Маями Хийт


Сан Антонио докосва плейофите след бой над Маями Хийт
Снимка: Gulliver/Getty Images

1222 0

В първия си двубой в Маями след Финалите в НБА през миналата година Сан Антонио Спърс отнесе Хийт с 95:81, като с тази победа възпитаниците на Грег Попович почти си уредиха място в плейофите на Западната конференция.

"Шпорите" записаха лесно победата си, а Кауай Ленърд за пореден път показа, че "горещите" са любимият му съперник. Той реализира 22 точки, овладя 9 борби и открадна 4 топки, а през целия двубой беше като сянка на Дуейн Уейд, позволявайки на гарда да вкара едва 15 точки от 20 опита за стрелба.

Шампионите методично увеличаваха аванса си през целия двубой и, след като поведоха категорично във втората част, така и не допуснаха обрат в нито един момент от срещата.

Ленърд беше най-резултатен за Спърс със своите 22 точки, а Тим Дънкън за по-малко от 24 минути се отчете с дабъл-дабъл - 12 точки и 11 борби. Всички играчи на тима, които пробваха стрелба, се отчетоха с точки, като единствено Милс и Бейнс не записаха имената си сред реализаторите.

Единствен на ниво за Маями беше Горан Драгич с 19 точки.

В друга любопитна среща класиралият се на първо място в Западната конференция Голдън Стейт Уориърс стигна до драматичен успех със 110:106 срещу Лос Анджелис Клипърс в "Стейпълс Сентър".

Въпреки че тимът от Оукланд няма за какво да играе, играчите на Стив Кър изнесоха отличен двубой, в който Стефен Къри едва не счупи глезените на своите съперници, завършвайки мача с 27 точки и 4 асистенции.

В края на мача решаващо значение изигра отсъждане за фаул на реферите, като Андре Игуадала вкара 3 поредни изстрла, правейки разликата 4 точк. В заключителните минути "воините" успяха да покажат здрава защита и удържаха Крис Пол и Блейк Грифин в последните 2 минути на редовното време.

Именно Грифин беше най-резултатен в мача с 40 точки. Това обаче не помогна на Клипърс, които остават, засега, на 5-о място в Западната конференция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички