Сакраменто Кингс взе правата на Александър Везенков от Кливланд Кавалиърс в драфта на НБА


Сакраменто Кингс взе правата на Александър Везенков от Кливланд Кавалиърс в драфта на НБА
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

1486 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков вече е собственост на Сакраменто Кингс в НБА. "Кралете" придобиха правата на българския национал, след като направиха размяна с отбора на Кливланд Кавалиърс.

"Кавалерите" ще получат 49-ия избор на Кингс от предстоящия Драфт тази нощ, а в негова замяна Сакраменто се сдобива с правата на Везенков. Това съобщи авторитетният журналист отвъд океана Ейдриън Войнаровски от ESPN.

Везенков бе избран под номер 57 в драфта на НБА през 2017 от отбора на Бруклин Нетс. Правата на българина се озоваха в Кливланд на 14 януари 2021, като той бе част от мегасделката за звездата Джеймс Хардън, в която участваха четири отбора.

Везенков изигра най-добрия си сезон в кариерата. С Олимпиакос той спечели Купата на Гърция, както и титлата в баскетболния елит на Южната ни съседка.

Той попадна и в идеалната петица на Евролигата средно с по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции на мач, като "червено-белите" се класираха за Финалната четворка на най-комерсиалния клубен турнир, но не успяха да се доберат до отличие от надпреварата в Белград.

А ето как Везенков коментира успешния сезон за своя тим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички