Рилски спортист преклони глава пред Сигал и остана със среброто в Балканската лига


Рилски спортист преклони глава пред Сигал и остана със среброто в Балканската лига

1173 0

Рилски спортист не успя да спечели втори трофей от Балканската лига. Тази вечер пред пълните трибуни в „Арена Самоков“ тимът загуби реванша си срещу косовския Сигал (Прищина) със 71-80 и остана със сребърните медали в турнира. На домакините им трябваше победа с три или повече точки, за да спечелят втори трофей от това състезание в историята. Рилски спортист спечели Балканската лига в дебютното издание на турнира през 2009 г. под ръководството на Александър Тодоров. За Сигал това е историческа първа титла от тази надпревара.

Преди началото на мача наставникът на Рилски спортист Росен Барчовски бе награден за най-добър треньор в Балканската лига за сезон 2014/15. Той получи наградата си лично от спортния директор на състезанието Шай Щрикс.

Домакините от Рилски спортист започнаха много силно мача и 3 минути и половина след началото на срещата вече водеха с 16-6, а основна заслуга за това имаше Антъни Гуджино, който вкара три тройки. Сигал обаче отвърна на удара и направи серия от 10-2, с което стопи пасива си само на 2 точки. Постепенно разликата в полза на Рилски спортист отново се увеличи и стигна 8 точки, но в края на частта гостите отново намалиха и първите десет минути завършиха при резултат 26-22 в полза на българския тим.

През втората четвърт двата тима играха на приливи и отливи. В началото на втория период тимът от Косово стигна до равенството, а след това и поведе в резултата. Домакините правеха много пропуски, като за пет минути в тази част имаха само една точна стрелба, което позволи на Сигал да поведе с 4 точки. Все пак играчите на Росен Барчовски се съвзеха и след серия от 8-0 отново взеха водачеството в мача 2 минути и половина преди края на частта. До края на първото полувреме обаче тимът от Самоков не успя да отбележи и Сигал се оттегли на почивката с преднина от 2 точки.

Началото на третата част започна оспорвано, а играта вървеше кош за кош, като двата тима си разменяха непрекъснато водачеството. Те обаче направиха много пропуски от средно и далечно разстояние и процентът им от стрелба падна значително. Около 2 минути преди края на тази четвърт Сигал поведе с 5 точки, но нова тройка на Гуджино намали изоставането на Рилски спортист. След това обаче гостите вкараха 5 последователни точки и разликата вече стана 7. В края на частта Върнън Тейлър успя да отбележи кош за домакините и преди решителната последна част те изоставаха с 5 точки при резултат 52-57.

Последният период започна по кошмарен начин за Рилски спортист и след две точни стрелби на Сигал разликата вече беше 10 точки. В средата на частта тя стигна 14 точки, но домакините не се предаваха и продължаваха да търсят обрата, въпреки че времето вече не работеше в тяхна полза. Две минути преди края на мача разликата в полза на Сигал стана 17 точки и с това приключиха и надеждите на Рилски спортист за нещо повече в тази среща. Българският тим успя да намали пасива си, но до края мачът просто се доиграваше и Сигал (Прищина) стана новият носител на трофея в Балканската лига.

Най-резултатен за победителите стана Джордан Хълс, който реализира 22 точки. Над всички за Рилски спортист бе Антъни Гуджино, като той записа 25 точки и 9 борби.

Още в събота предстои нов мач за Рилски спортист, защото започват плейофите в Националната баскетболна лига. Тимът е домакин на Берое в първа четвъртфинална среща между двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички