Йордан Бозов: Ключът към успеха е защитата


Йордан Бозов: Ключът към успеха е защитата
Снимка: rilskibasket.com

1584 0

36-годишният Йордан Бозов е един от най-стабилните играчи на Рилски спортист от началото на сезона. Ветеранът ще изведе днес своите съотборници в реванш от финала на Балканската лига срещу косовския Сигал. Тимът от Самоков загуби първия мач с две точки, но сега ще има домакинско предимство. Пред "България днес" гардът сподели очакванията си за предстоящия двубой и плейофите в Националната баскетболна лига.

- Г-н Бозов, какъв ще бъде ключът към успеха в реванша?

- Сигал са отбор с добро нападение. Разполагат със силни индивидуални играчи. Ако успеем със защита да ги задържим до 76-77 точки, ще бъде добре. Много сме мотивирани да спечелим. Очаквам да има известно напрежение при нас в началото, но се надявам по-бързо да го преодолеем.

- Събраха ви се доста важни мачове в последните седмици. Има ли умора?

- Свикнахме да играем по двам мача през седмицата с участието в Балканската лига. Действително пътуванията са много, но затова нашият тим е селектиран по подобен начин. Мисля, че ще удържим още един месец до края на плейофите. Забелязва се, че вече вдигаме нивото.

- Какви са очакванията за предстоящите плейофи?

- Лукойл Академик са фаворити, както винаги, но се видя, че могат да бъдат победени в турнира за купата. Ще бъде по-трудно да бъдат надвити в плейофна серия. Минус за тях ще бъде, че няма да играят в собствената си зала. Ние се изправяме срещу Берое на четвъртфинала. Те са силен тим, въпреки че бяха напуснати от чужденците. Започваме серията веднага след финала за Балканската лига и се надявам да няма емоционално изразходване. За тях е голям шанс. Мисля, че на полуфинала ще играем с Балкан. Те няма да имат проблеми с Ямбол, които имат доста контузени играчи. Смятам, че имаме сили за финал.

- Вие продължавате да играете на топ ниво. Откъде намирате сили и мотивация?

- Единствената причина все още да играя е, че изпитвам удоволствие. Всеки ден отивам с желание в залата за тренировка. Ще играя, докато има удоволствие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички