Рилецо падна в Косово, но шансовете за трофея в Балканската лига остават


Рилецо падна в Косово, но шансовете за трофея в Балканската лига остават

1203 0

Рилски спортист загуби гостуването си на Сигал (Прищина) със 72-74 в първия финален мач в Балканската лига. Въпреки поражението, тимът на Росен Барчовски има реални шансове да спечели трофея, тъй като предстои реванш в Самоков. При успех с три или повече точки Рилски спортист ще вдигне купата за втори път в историята на турнира.

Българският тим започна по-добре срещата и след първата четвърт имаше аванс от 6 точки. Вторите десет минути бяха равностойни, а на почивката Сигал успя да намали изоставането си на 5 точки.

След подновяването на играта домакините заиграха по-добре, а преди решителните десет минути преднината на Рилски спортист вече беше само 1 точка. Последва спад в играта на тима от Самоков, от който Сигал се възползва и поведе в резултата през четвъртия период. На моменти разликата в полза на домакините беше и 9 точки. В края на частта обаче Рилски спортист се съвзе и намали пасива си само до 2 точки.

Най-резултатен за победителите стана Един Бавчич, който реализира 23 точки, като добави и 8 борби. За Рилски спортист Жарко Ракочевич отбеляза 21 и бе само на 1 борба от дабъл-дабъл. Върнън Тейлър се отчете с 20 точки.

Реваншът между двата тима, който ще определи носителя на трофея в Балканската лига, ще се изиграе на 29 април в Самоков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички