Рилски спортист е на полуфинал в Балканската лига


Рилски спортист е на полуфинал в Балканската лига

1175 0

Рилски спортист се класира за Финалната четворка в Балканската баскетболна лига. Снощи тимът от Самоков загуби гостуването си на македонския Куманово със 101:107 след продължение, но продължава напред в турнира, тъй като имаше аванс от 12 точки в първата среща.

Възпитаниците на Росен Барчовски започнаха по-добре двубоя и след първата част имаха аванс от 5 точки. Домакините обаче бързо се съвзеха и направиха пълен обрат, за да се оттеглят на почивката при резултат 48:44 в тяхна полза.

След подновяването на срещата, играта беше равностойна, но след третата четвърт Куманово увеличи аванса си на 7 точки. Домакините спечелиха и последните десет минути на срещата и редовното време завърши при резултат 100:88. По регламент обаче, двата тима трябваше да играят продължение, тъй като българският тим спечели първата среща със същата разлика от 12 точки.

В добавените пет минути на мача Рилски спортист показа характер и след 13:7 излезе краен победител от четвъртфинала.

Най-резултатен за тима от Самоков стана Джулиън Норфлийт, който реализира 25 точки. Жарко Ракочевич добави 22. За Куманово с най-много е Александър Костоски, който вкара 29.

В спор за място на финала, Рилски спортист ще има за съперник косовския Пея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички