Рекорд: 73-годишният Грег Попович вече е сам на треньорския връх в НБА


Рекорд: 73-годишният Грег Попович вече е сам на треньорския връх в НБА
Снимка: Getty Images

1201 0

Легендарният баскетболен треньор Грег Попович е вече еднолично на първо място по брой треньорски победи в НБА, след като неговият Сан Антонио Спърс надви Юта Джаз със 104:102 в поредна среща от редовния сезон.

За 73-годишният Поп това бе успех №1336 в забележителната му треньорска кариера, в която той успя да направи "шпорите" петкратни шампиони. Той измести от върха досегашния рекордьор Дон Нелсън, като впечатляващото е, че Попович подобри върховото постижение за 368 мача по-малко. Лени Уилкенс, Джери Слоун и Пат Райли допълват петицата. "Рекордът е признание за толкова много хора", каза наставникът на Спърс след края на мача с "джазмените".

Иначе Дейонте Мъри бе най-резултатен за победителите с 27 точки, към които прибави девет борби, четири асистенции и пет кражби. Още петима баскетболисти на тексасци приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Якоб Пьотл и Зак Колинс с по 15 пункта. За Джаз Донован Мичъл се отчете с 24 точки, като други регистрираха дабъл-дабъл – Руди Гобер с 13 точки и 16 борби, и Хасан Уайтсайд с 13 точки и 10 борби.

Сан Антонио е 11-и на Запад с баланс 26-41, като е на победа от Ню Орлиънс Пеликанс, заемащ последното място в плей-ина. Юта е четвърти в конференцията с 41-25. 

Вижте още: Ще отиде ли Александър Везенков в НБА?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички