Полша детронира Словения на Евробаскет 2022


Полша детронира Словения на Евробаскет 2022
Снимка: Getty Images

1574 0

Полша направи сигурно, че Европа ще има нов шампион по баскетбол, след като изхвърли досегашния носител на трофея на Евробаскет Словения. Поляците постигнаха успех с 90:87 в последен четвъртфинал от надпреварата и продължиха с чудесното си представяне. "Дружина Полска" ще играе с Франция в спор за място на финала.

След равностойна първа четвърт, която приключи при три точки разлика в полза на Полша, тимът на Игор Миличич спечели втората част с 29:13 за убедителен аванс от 19 пункта на почивката. След паузата обаче словенците, водени от голямата си звезда Лука Дончич, показаха реакция и след 24:6 се доближиха само на точка от съперника. В крайна сметка обаче усилията им се оказаха недостатъчни и така съставът на Александър Секулич приключи със защитата на титлата си.

Над всички за победителите бе Матеуш Понитка, който завърши с впечатляващ трипъл-дабъл – 26 точки, 16 борби и 10 асистенции. Още четирима баскетболисти на поляците приключиха с двуцифрен точков актив, водени от Ей Джей Слотър и Михал Соколовски с по 16 – Ярослав Зисковски вкара 14, а Александър Балцеровски се отчете с 11 пункта.

За Словения Дончич завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби, като добави и седем асистенции, но едва 5/15 от игра и с цели шест грешки. Най-резултатен бе Влатко Цанчар с 21 точки, 17 добави Горан Драгич, а Яка Блажич завърши с 13.

Съперник на Полша на полуфиналите ще бъде Франция, който елиминира Италия с 93:85 след продължение. След като изхвърлиха Турция в добавеното време, „петлите“ сториха същото и с италианците, които водеха с шест пункта преди заключителната четвърт, но в крайна сметка загубиха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички