Отборът от НБА, държащ правата на Александър Везенков, "лудна" по българина


Отборът от НБА, държащ правата на Александър Везенков, "лудна" по българина
Снимка: basketball.bg

3362 0

Олимпиакос за втора поредна година спечели Купата на Гърция с Александър Везенков в състава си. Отборът срази повече от категорично Перистери с 85:57. Българинът показва все по-впечатляваща форма и на фона на това изгледите скоро да го видим в НБА стават по-големи.

Правата на Везенков в най-гледаното баскетболно първенство се държат от Сакраменто Кингс. Помощник-треньорът на тима Джей Триано, както и две от звездите на отбора Ди'Арън Фокс и Домантас Сабонис, се изказаха ласкаво за Везенков.

Първо това стори Джей Триано: Ние в Сакраменто държим правата на Везенков, но не съм го гледал да играе на живо, а сега с уикенда за Мача на звездите в НБА, имах възможност да дойда тук и да го видя. Чувал съм колко е добър. От ръководството ще зависи дали да го вземем в НБА, а ще зависи от Саша, който ще може да изрази мнението си, защото се постави в отлична позиция. Той е доста умен играч. Знае кога да подава и кога да стреля" - цитиран от БТА.

"Гледах негово видео. Казах на моя съотборник Кийгън Мъри, че ако искаме да печелим титли, ще трябва да намерим подобен тип играчи като Везенков. В крайна сметка мисля, че това е изключително базирана на крилата лига, където през повечето време по-добрите отбори имат по един от най-добрите на тази позиция" - заяви Домантас.

"Лудост е това, което прави той в Евролигата. Много е ефективен, определено ще се радваме да играе за нашия отбор. Смятам, че ще се впише страхотно. Той не дриблира много, но когато можеш да стреляш добре в тази лига, значи има място за теб и в НБА" - пък сподели Фокс.

Както е известно, до този момент само един българин е играл в НБА. Вижте повече за Георги Глушков - единствения българин, играл в НБА - редки кадри от 1986 г. (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички