Олимпиакос взе 11-а Купа на Гърция, Везенков отново стана №1


Олимпиакос взе 11-а Купа на Гърция, Везенков отново стана №1
Снимка: Lap.bg

1814 0

Българинът Александър Везенков и Олимпиакос за втора поредна година вдигнаха Купата на Гърция. Във финала, в Ираклион, родната звезда и отборът му бяха категорични срещу Перистери след 85:57. Трофеят е под №11 във витрината на "червено-белите“

Везенков бе с ключов принос за триумфа. 27-годишният баскетболист реализира 20 точки за Олимпиакос. Освен това той добави към статистиката си 5 борби и 5 асистенции за 20 минути на паркета като титуляр. 206-сантиметровото крило получи и наградата за MVP във финала.

От неговите колеги Алек Питърс се отчете с 26 точки, включително 8 тройки. Мустафа Фал финишира с 13 и 5 борби. Димитрис Морайтис бе най-резултатен за Перистери с 16 точки. Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия.

Олимпиакос и Александър Везенков си осигуриха двуцифрен аванс още в края на първата част, след като дръпнаха с 16 точки. До финалната сирена отборът на българския национал не изпусна лидерството, приключвайки с общо 14 тройки от 29 опита, както и с общо 35 борби и 26 асистенции. А ето на кое място е Везенков при българските знаменитости според "Forbes".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички