Отборът на Балкан се разпада


Отборът на Балкан се разпада

1601 0

Вицешампионът на България в мъжкото баскетболно първенство Балкан ще претърпи коренна промяна през следващия сезон, твърди "Преса". Причината е в неясното финансиране, както и това, че много от играчите няма да останат в отбора.

Основният спонсор на клуба Цветан Луканов и неговата компания "Лекс Груп" се оттеглят от клуба, като пренасочват бизнеса си в Сърбия. В средата на изминалия сезон фирмата стана спонсор на сръбския "Мега Визура", като тимът промени името си на "Мега Лекс". Тогава Цветан Луканов заяви, че е осигурил финансирането на Балкан, но само до края на вече приключилия сезон. Все още не се знае и каква ще е помощта от общината в Ботевград за отбора.

В отбора няма да останат лидерите на тима Иван Лилов и Павел Маринов, както и Николай Върбанов. Тримата сърби - Педжа Стаменкович, Милан Милованович и Вукота Павич, също се разделят с клуба. Според изданието, треньорът Влада Вукойчич няма да остане начело на тима, въпреки че непосредствено сред финала срещу Лукойл Академик, той заяви, че все още не се знае неговото бъдеще.

Балкан изигра един от най-силните си сезони в последните години. Тимът спечели сребърните медали в Националната баскетболна лига и имаше реален шанс да спечели пета титла в историята си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички