Александър Везенков с емоционален коментар, след като стана номер №1 в България


Александър Везенков с емоционален коментар, след като стана номер №1 в България
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

2397 0

Националният баскетболист на България - Александър Везенков, говори скоро, след като бе обявен в спортист №1 на годината. Той не пропусна да благодари на хората, гласували за него и на феновете. 

По назад не останаха и съотборниците му в Олимпиакос и българския национален отбор, с които записа най-силната си година в професионалната кариера.

Само на клубно ниво постигна златен дубъл в Гърция, стана "Най-полезен играч" в местното първенство, бе избран в "Идеалната петица за сезона" в Евролигата и неколкократно стана "Най-полезен състезател на кръга" в престижния турнир.

"Благодаря на всички журналисти и фенове, които гласуваха за мен. Това е голяма чест и признание. Но трябва да кажа - това признание ме мотивира да работя още повече. Да покажа още повече, да докажа, че не е заслужено само за една година, тласка ме да изградя постоянство. Това признание ме предизвиква да работя още повече българският баскетбол да се изкачи на по-високо ниво и много повече деца да се запалят по баскетбола", обясни Везенков и продължи:

"Искам да благодаря на всички мои съотборници - и в Олимпиакос, и в националния отбор на България, както и на всички, които ми помогнаха през годината да прогресирам и да спечеля тази награда. Чест за мен е след толкова години да съм едва вторият баскетболист с тази награда, след първата Спортистка на годината – Ваня Войнова. Тя е огромно име, в Залата на славата. Радвам се, че го постигнах. Искам да благодаря също и на семейството си. Те винаги са до мен и ме подкрепят и в трудни, и в радостни моменти", завърши Везенков.

Новината завари Александър Везенков в Атина, където той се възстановява от травма и ще пропусне голямото гръцко дерби в Евролигата срещу Панатинайкос тази вечер.

"Боли малко, но съм добре. Ще се възстановя и за следващия мач съм на линия", обясни отличеният.

Вижте повече за отличието на Александър Везенков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички