Александър Везенков не знае спирка, блесна с дабъл-дабъл в Евролигата (ВИДЕО)


Александър Везенков не знае спирка, блесна с дабъл-дабъл в Евролигата (ВИДЕО)
Снимка: basketball.bg

1992 0

27-годишният българин Александър Везенков отново изигра силен мач за Олимпиакос при победата над АЛБА Берлин с 93:60 (28:13, 17:22, 28:10, 20:25) в Германия в двубой от 24-ия кръг на баскетболната Евролига!

За гръцкия гранд, който оглавява временното класиране, това бе шести пореден успех и общо 17-ти. АЛБА пък остава на последната 18-та позиция, след като допусна 18-ата си загуба.

Везенков бе най-полезен за победата на Олимпиакос - той реализира дабъл-дабъл от 28 точки, от които 4 тройки, плюс 13 борби. Отбелязаните 28 пункта са най-доброто му постижение от началото на сезона! Спортист №1 на България за 2022 г. добави и 1 асистенция, както и 1 открадната топка, завършвайки с коефициент на ефективност 40 за малко повече от 32 минути на паркета. 

От съотборниците на българина американецът Томас Уолкъп вкара 15 точки и подаде 10 асистенции, а Костас Папаниколау допринесе с 11 точки и 4 борби. С 16 точки за домакините от АЛБА Берлин се отчете Луис Олинде.

*В следващия кръг от турнира за Олимпиакос предстои гостуване на Валенсия в Испания на 24 февруари. Тази неделя (12 февруари) отборът от Пирея трябва да изиграе домакинството си на Йоникос в гръцкото първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички