Ново поражение и България завърши без победа олимпийските предквалификации


Ново поражение и България завърши без победа олимпийските предквалификации
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1302 0

Националният ни отбор по баскетбол завърши със загуба участието си в предварителната олимпийска квалификация в Истанбул. В последния си мач от групата тимът отстъпи на Исландия със 76:93, като поражението бе трето поредно за него в турнира. Преди това националите ни паднаха от домакините и от Украйна.

Днешния мач бе без никакво значение, тъй като вече бе ясно, че и двата тима приключват участието си, а от групата напред продължават тимовете на Турция и Исландия.

Двубоят започна с много пропуски за българите, които рано натрупаха двуцифрен пасив, а след десет минути игра изоставаха с 13:27. Вторият период бе малко по-равностоен, но Исландия продължаваше да има много висока успеваемост и на почивката водеше с 50:32.

Точно първото полувреме се оказа и решаващо за крайния изход на мача, като след него съперникът поддържаше разлика от около 20 точки и я задържа до последно. За отбора ни в игра се завърна Брандън Йънг.

Най-резултатен за България бе Павлин Иванов с 16 точки, Брандън Йънг има 15 (7 асистенции), с 13 е Константин Костадинов (7 борби), а 11 добави Андрей Иванов (7 борби). За Исландия Тоурир Торпяртнарсон отбеляза 17 точки, с 14 е Тригви Линасон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички