България опита, но Турция и звездите на съседката ни, убиха мечтите за Париж 2024


България опита, но Турция и звездите на съседката ни, убиха мечтите за Париж 2024
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2397 0

Националният отбор по баскетбол на България допусна загуба с 66:104 от Турция в мач от предквалификациите за Олимпиадата в Париж през 2024 година. С поражението приключват и надеждите на "лъвовете" за класиране на Олимпиадата догодина.

Двубоят започна добре за нашите състезатели, а Деян Карамфилов и Емил Стоилов комбинираха добре за страхотна забивка на втория. След това обаче Йомер Юртсевен и Алперен Шенгюн блеснаха и влошиха нещата за нашите. Доминацията на турците продължи и първата част бе затворена с 28:13 за опонентите ни. През втората четвърт Турция бързо дръпна до 32:15, Андрей Иванов се появи от пейката и се включи с няколко добри отигравания и кош. Последваха няколко тройки на "червените", а разликата в края на първото полувреме стана 22:52 в полза на Турция.

Съседката ни продължи да има 30-точков аванс и през третия период, но пък "лъвовете" показаха воля и срещата започна да изглежда малко по-равностойно. Симеонов се отчете с добра тройка, но класата на турците продължи да си казва думата и периодът завърши при 84:41 за тях. В последната четвърт шоуто на Алперен Шенгюн продължи, добри изяви направиха Иван Алипиев и Симеонов, но в крайна сметка, срещата приключи при 66:104 в полза на турците.

Най-резултатен за лъвовете бе Алекс Симеонов, който се отчете с 20 пункта, 3 борби и 2 асистенци, Иван Алипиев пък завърши с 18 пункта, 6 борби и 3 асистенции. Звездата на турците и Филаделфия 76ърс пък - Фуркан Коркмаз завърши с 14/3/3.

Турция продължава към 1/2-финалната фаза, където ще мери сили с лидерите от другата група, където са Хърватия, Белгия, Нидерландия и Швеция. "Лъвовете" пък ще се изправят срещу Исландия във вторник (15 август) от 17:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички