Най-безпощадният 1/4-финал: Прегазване с 30+ точки и съперникът на ЦСКА е ясен


Най-безпощадният 1/4-финал: Прегазване с 30+ точки и съперникът на ЦСКА е ясен
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1666 0

Балкан победи Ямбол с категоричното 97:66 и стана последният отбор, който се класира за полуфиналите за Купата на България. Баскетболният тим от Ботевград прави това за четвърти пореден сезон.

Това бе най-лишеният от интрига четвъртфинал от всички, след като Балкан водеше в резултата през цялото време. На полуфиналите отборът ще срещне ЦСКА, който по-рано се справи със Спартак Плевен. Другият полуфинал е между отборите на Левски и Черноморец.

Любопитното е, че всеки един баскетболист от Балкан се разписа в двубоя. Все пак най-резултатни с по 14 точки бяха Николаос Дипларос и Пол Джаксън. Денг Адел пък добави 11 точки и 8 борби. Дипларос се отличи с цели 4 тройки, за да запише такъв актив.

Най-резултатът в двубоя обаче бе Трей Сампсън от Ямбол със своите 15 точки. Иван Лилов добави 11 и 7 асистенции, докато Декуон Морис вкара още 10 точки за Ямбол.

Още след първата четвъртина авансът за Балкан вече бе много осезаем - от цели 17 точки (31 срещу 14). Постепенно с всяка следваща четвъртина преднината, с която Балкан печелеше намаляше, но и успоредно с това интригава бързо се изпаряваше.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички