Балкан не допусна нова изненада срещу Ямбол и е на полуфинал в НБЛ


Балкан не допусна нова изненада срещу Ямбол и е на полуфинал в НБЛ

1121 0

Балкан (Ботевград) е последният полуфиналист в Националната баскетболна лига. Тази вечер "зелените" се наложиха над Ямбол у дома с 90:74 и спечелиха серията с 2-1 победи. Съперник на Балкан на полуфинала ще бъде отборът на Рилски спортист.

Треньорът на Балкан Влада Вукойчич направи интересна промяна в стартовата петица. Той заложи на младия Николай Маринов на плеймейкърската позиция, за сметка на Педжа Стаменкович или Цветослав Острев, които обикновено започват мачовете на своя тим. Този ход се оказа печеливш, тъй като Маринов изигра силен мач, показа точен мерник от тройката и стана най-резултатен за Балкан със своите 15 точки.

Домакините започнаха по-добре мача, но не успяваха да се откъснат в резултата с голяма разлика, като след първата четвърт имаха аванс от 3 точки. През втория период Ямбол направи обрат, но не задържа за дълго водачеството си. Балканци бързо се съвзеха и натрупаха разлика, която на почивката беше 13 точки.

Ботевградчани изиграха и силна трета част, в която увеличиха преднината си. Шансовете на гостите намаляха значително, тъй като преди решителните десет минути техният пасив беше 22 точки.

Ямбол намали изоставането си през последната четвърт, но това беше всичко, което успя да направи и трябваше да се примири с поражението. Загубата означава и край на сезона за тима на Юлиян Радионов.

Освен Николай Маринов, още петима състезатели на Балкан завършиха с двуцифрен точков актив. С 12 точки е Иван Лилов. По 11 имат Павел Маринов, Педжа Стаменкович и Мартин Маринов. Вукота Павич се отчете с 10.

За Ямбол Стоян Петков реализира 19, а Тейлър Лейзър добави 16.

Първият полуфинален мач между Балкан и Ямбол е тази събота в Ботевград. Играе се до 3 победи от 5 мача.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички