Лукойл Академик завърши редовния сезон с една загуба


Лукойл Академик завърши редовния сезон с една загуба

1049 0

Тази вечер в Правец Лукойл Академик се наложи над Черно море Порт Варна с 86-72 и завърши редовния сезон в Националната баскетболна лига на първото място само с една загуба. „Моряците“ пък остават на четвъртата позиция, като двата тима могат да се срещнат отново, ако се класират на полуфиналите.

Домакините започнаха по-добре мачът, като спечелиха първата част с 20-12. Черно море стопи пасива си през втория период и изравни резултата, но в края на частта Лукойл отново поведе, като на почивката имаше аванс от 6 точки. Неприятна контузия в крака получи гарда на варненци Станимир Маринов, като той трябваше да напусне терена.

Домакините направиха двуцифрена разликата в своя полза в началото на третата четвърт. След това Черно море заигра по-добре и стопи значително изоставането си, което след 30 минути игра беше 9 точки. „Моряците“ имаха шанс за обрат и през решителната последна част, но Лукойл Академик не изпусна контрола на срещата и си извоюва победата.

Най-резултатен за домакините стана Тери Смит, който вкара 16 точки. С толкова са и Лени Даниъл и Милош Коматина за Черно море.

Съперник на Лукойл Академик на четвъртфиналите ще бъде тимът на Черноморец, докато Черно море ще трябва да мери сили с миналогодишния шампион Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички