Рилски спортист измъкна победата в Ботевград и остана трети в редовния сезон


Рилски спортист измъкна победата в Ботевград и остана трети в редовния сезон

935 0

Рилски спортист записа драматична победа като гост на Балкан с 85-82 в среща от Националната баскетболна лига, изиграна тази вечер в Ботевград. С успеха тимът от Самоков завършва на трето място редовния сезон, докато Балкан вече си беше осигурил второто място няколко кръга преди края. Това бе и последният кръг в редовния сезон, като при успех в четвъртфиналните плейофи, двата тима ще се срещнат отново на полуфинал.

Гостите започнаха по-добре мачът и поведоха със серия от 10-2. Балкан обаче подобри играта си и направи обрат, като след първата четвърт вече водеше в резултата с 6 точки. Вторите десет минути бяха оспорвани, а на почивката Рилски спортист намали пасива си на 4 точки.

След подновяването на играта Балкан поддържаше преднината си, но малко след това тимът на Росен Барчовски заигра по-силно, като направи обрат и преди решителните десет минути имаше аванс от 5 точки. Рилски спортист водеше и през последната част, но около две минути преди сирената, Балкан изравни. До края мачът беше оспорван, но гостите все пак успяха да измъкнат победата, която е и първа над ботевградчани през този сезон.

Най-резултатен за Рилски спортист стана Жарко Ракочевич, който реализира 17 точки. С една по-малко е Върнън Тейлър. За Балкан с 15 е Иван Лилов. Вукота Павич пък се отчете с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби.

Съперник на Рилски спортист в четвъртфиналите ще бъде тимът на Берое, докато Балкан ще се изправи срещу Ямбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички