Лукойл Академик е първият финалист в НБЛ


Лукойл Академик е първият финалист в НБЛ

1001 0

Лукойл Академик се класира за финала в Националната баскетболна лига, след като преди минути победи като гост Черно море Порт Варна с 83-81. С успеха, отборът на Тони Дечев спечели полуфиналната серия с 3-1 победи. Съперник на Лукойл на финала ще бъде Балкан или Рилски спортист, като до момента ботевградчани водят с 2-1 победи.

Тимът от Правец започна по-добре мача и 2 минути и половина преди края на първата част водеше с 19:9. Домакините обаче се съвзеха и след 10 минути игра пасивът им беше само 3 точки. Двата тима изиграха оспорвана втора четвърт, в която Черно море направи пълен обрат и поведе със 7 точки. До края на частта Лукойл намали и на почивката резултатът беше 41:39 в полза на „моряците“.

Малко след началото на третия период гостите си върнаха водачеството, а преди решителните десет минути имаха аванс от 8 точки. Лукойл Академик започна силно и последната част, като бързо направи разликата в своя полза 15 точки. Баскетболистът на Черно море Милош Коматина беше изгонен, след като му бе отсъдено първо неспортсменско нарушение, а после и техническо за оспорване на съдийското решение. Мнозина помислиха, че мачът е приключил и Лукойл безпроблемно ще спечели срещата. Домакините обаче не се предадоха и намалиха на 7 точки с кош на Милян Пупович. Секунди след това обаче и той направи петото си лично нарушение и трябваше да седне на пейката.

Лукойл бързо направи разликата двуцифрена, но Черно море отново намали и около 2 минути преди края на мача изоставаше само с 5. Тенчо Банев бе изгонен от състава на гостите за пет нарушения, а малко след него и Николай Стоянов от домакините го последва. 7.4 секунди преди края „моряците“ намалиха на 4 точки. Двата тима останаха с по още един състезател по-малко, след като Тери Смит и Лени Даниел също трябваше да седнат на пейката. Никола Драгович от Лукойл реализира един наказателен удар, а след това Пламен Алексиев вкара тройка със сирената, но тя не бе достатъчна и Черно море загуби полуфиналната серия.

Най-резултатен за победителите стана Дий Браун, който вкара 22 точки. Никола Драгович е с 14, а Христо Захариев добави 13. С по 12 се отчетоха Тери Смит и Тенчо Банев.

Силен мач за Черно море изигра Лени Даниел, който реализира 25 точки и овладя 8 борби. С 13 точки е Милян Пупович, а една по-малко има Станимир Маринов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички