Черно море разгроми Лукойл и върна интригата в серията


Черно море разгроми Лукойл и върна интригата в серията
Снимка: www.chernomore.eu.

1249 0

Черно море Порт Варна записа категорична победа над Лукойл Академик в полуфинална среща от Националната баскетболна лига. "Моряците“ се наложиха над своя съперник с 91:65 у дома, като взеха инициативата от самото начало на мача и натрупаха солиден аванс още през първото полувреме. С успеха варненци намалиха изоставането си в серията на 1-2 победи.

Мачът започна равностойно, а след 3 минути и половина игра резултатът беше 5:5. След това Черно море поведе и поддържаше преднина от няколко точки. След първата част разликата беше 6 за варненския тим.

Вторият период започна по кошмарен начин за Лукойл Академик, като гостите не успяха да отбележат близо 6 минути и половина след началото й. „Моряците“ се възползваха и направиха серия от 16:0. Малко след това разликата в полза на Черно море стана 25 точки. Преди почивката тимът от Правец успя да я намали на 22.

Лукойл Академик не намери противодействие на силната игра на своя съперник и след подновяването на играта. Черно море поддържаше преднината си, а 3.12 преди края тройка на Милош Коматина направи разликата в полза на домакините 30 точки. Гостите обаче отговориха със серия от 12:2 и преди последния период намалиха пасива си на 20 точки.

„Моряците“ отново заиграха на високи обороти и в началото на решителните десет минути и след серия от 10:0 отново увеличиха аванса си на 30 точки. Лукойл намали изоставането си, но това беше всичко, което успя да направи до края на срещата.

Най-резултатен за победителите стана Милош Коматина, който вкара 15 точки. С една по-малко е Лени Даниел, като той има и 7 борби. Милян Боцка добави 11 точки за успеха на своя тим, а Станимир Маринов и Асен Великов са с по 10.

Дий Браун бе с най-много точки за своя тим - 16, но той има и 8 грешки. С двуцифрен точков актив е Тери Смит, който реализира 15.

Следващият мач от серията е в петък отново във Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички