„Левски“ и ЦСКА в съюз за 900 хиляди лева


„Левски“ и ЦСКА в съюз за 900 хиляди лева

1725 0

Баскетболният „Левски“ и волейболният ЦСКА се обединяват в името на обща цел, твърди „Преса“. Те ще поискат сумата от 900 000 лева от Столична община, като парите ще бъдат разпределени за издръжка на двата тима, които са в тежко финансово положение. Предложението е на треньорът на мъжкия баскетболен отбор на „сините“ Константин Папазов.

„Нека това бъде пилотен проект. Нека се проследи дали той ще има успех, каква ще бъде обществената нагласа на хората в София и симпатизиращи на двата клуба. Знам, че има и други нуждаещи се, но нали все отнякъде трябва да се започне“, заяви Папазов.

Той лично ще поиска среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се опита да я убеди, че двата отбора заслужават подкрепа.

„С 450 000 лева бюджет ЦСКА ще спечели титлата и ще играе Шампионска лига. Със същите пари Левски ще оцелее като професионален тим. Защо точно „Левски“ и ЦСКА? Ами по същата причина, поради която в Сърбия държавата никога няма да позволи затриването на „Партизан“ и „Цървена звезда“. Нима сърбите са по-добре финансово от нас? Не са, но в рамките на седмица футболистите им станаха световни шампиони до 20 години, а женският национален отбор взе европейската титла за първи път в историята си. В същото време България е 28-ма на Европейските игри в Баку“, сподели още Папазов.

Бюджетът на Голяма столична община за тази година е 1,49 млрд. лева, а 900 000 лева от тях се равняват на 0,06%, пише още изданието.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички