Левски би Черноморец и се класира на шести пореден финал за Купата на България


Левски би Черноморец и се класира на шести пореден финал за Купата на България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1304 0

Баскетболният Левски победи със 77:73 Черноморец и се класира за шести пореден път на финала в турнира за Купата на България по баскетбол. Съперникът на „сините“ ще бъде определен по-късно тази вечер в сблъсъка между ЦСКА и Балкан Ботевград. Спорът за трофея ще се проведе в петък от 19 часа.

В зала „Арена София“ столичани успяха да наложат волята си над бургазлии, които детронираха Рилски спортист. Левски обаче опитоми „акулите“ в началото, като спечели първата четвърт с убедителното 25-11. Черноморец се вдигна във втория период и след 27-17 изоставаше само с четири пункта на полувремето.

След паузата играта бе равностойна, като и двата тима си разделиха по една четвърт с точка разлика, което донесе и крайния успех на „сините“. Над всички за победителите, подобно на четвъртфинала с Берое, бе Алън Арнет, който завърши с 20 точки. Дабъл-дабъл записа Сергей Павлов – 13 пункта и 11 борби, а с 13 точки приключи и Джон Флорвиъс. 10 за успеха добави Лъчезар Димитров, като направи и девет завършващи подавания.

Джордан Тъкър бе най-резултатен за бургазлии с 29 точки, като прибави осем борби към статистиката си, но усилията му се оказаха недостатъчни за бургазлии. Мунис Туту приключи със 17 пункта, а по девет за „акулите“ добавиха Макол Мавиен и капитанът на отбора Георги Боянов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички