Левски 2014 ще играе в Балканската лига


Левски 2014 ще играе в Балканската лига

1074 0

Левски 2014 ще играе в Балканската лига през новия сезон. Регистрацията на новия клуб бе потвърдена от УС на Българската федерация по баскетбол.

От новия сезон „сините“ ще разчитат на много млади играчи. Освен тях в отбора остават и капитанът Павел Маринов, Алекс Симеонов и Димитър Ангелов. Клубът привлече и двама чужденци – Тейлър Лейзър и Илия Милутинович. Треньор на тима ще бъде Николай Господинов, след като досегашният наставник Константин Папазов сложи край на треньорската си кариера.

Според Папазов Балканската лига е най-подходящият турнир за „сините“ в момента. "За мен е напълно нормално и естествено участието на Левски 2014 в този турнир и отборът, с който разполагаме и това, което имаме като цели пред нас, категорично отговарят на това ние да бъдем част от него. Той гарантира висок брой срещи, а аз силно се надявам, че имаме сили да играем до края, независимо че има ярко изразен фаворит като Сигал Прищина. Аз съм убеден, че за израстването на нашите играчи участието ни в Балканската лига е добро.“, сподели Папазов пред официалния сайт на турнира.

„Убеден съм, че категорично за нас това бе най-доброто решение. Имахме предложение да играем в новия турнир на ФИБА, но смятам, че за нашият отбор, за потенциала, с който разполагаме и за младите, най-добрата школа за нас се казва Балканска лига.“, добави още бившият треньор на „сините“.

Левски 2014 става десетият отбор, който ще участва в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички