Официално! Тити Папазов прекрати кариерата си като треньор


Официално! Тити Папазов прекрати кариерата си като треньор

1873 0

Константин Папазов официално сложи край на треньорската си кариера. Това обяви лично той по време на пресконференция в зала "Универсиада". От новия сезон мъжкият баскетболен отбор на "Левски" ще бъде воден от Николай Господинов.

"Завършвам в абсолютно ясно създание и с положителни емоции. Всичките ми действия в живота са били спонтанни. Нощта преди да взема това решение, ако някой ми беше казал, че ще се откажа от треньорството, щях да му се изсмея", сподели Папазов.

Той се оттегля, след като в последните 17 години се занимаваше с тази професия. „В моята треньорска практика съм изживял изключително силни и емоционални моменти. Бързо преживявам лошото и в съзнанието ми съм бил само щастлив. Много ми помогна Обрадович, когато съм страдал за изгубен финал. Успях да се преборя със загубите в съзнанието си. Имам 17 загубени финала като треньор. Титлите са 12“, заяви бившият вече наставник на "Левски".

Той обеща да помогне на неговия наследник Николай Господинов. „Едно мога да обещая – да дам възможност на Николай Господинов да бъде в клуба, какъвто беше Тити Папазов – лидер. Със сигурност ще бъде треньорът с най-сериозен гръб“, категоричен бе Тити. „Вече съм се заразил в новата си роля. Смятам, че имам воля, характер, сила да превъзможна себе си да седя срещу пейката да не преча на Ники. Смятам, че той категорично заслужава това“, добави още той.

Папазов се върна и към кризата с Корпоративна търговска банка, която се отрази върху "Левски" и тимът бе пред закриване: „Нашият екип беше разбит. Когато отборът ни беше на върха и на прага на Евролигата, по независещи от нас причини, нещата се развалиха. Със сигурност има и по-потърпевши от баскетболен клуб Левски. Смятам, че беше спрян полета на един нов Левски. Може би това е бил моят връх в кариерата ми. Някои може би някои знаят истината, че Тони Дечев е причината да стана президент на Славия и затова много ме боли, че не сме заедно“.

Както е известно, Тити Папазов ще се кандидатира за председател на Националната баскетболна лига през новия сезон. "Когато на последното събрание на Лигата коментирахме кой би наследил г-н Георгиев, а Тодор Стойков предложи това да бъда аз, го приех като признание", сподели той.

Пресконференцията беше емоционална, като Тити отново не скри сълзите си. Той обаче вярва, че ще бъде полезен в новото си начинание. „Смятам, че се намирам в много добра изходна позиция и с авторитета, който имам в българския баскетбол. Няма нито един излъган играч от мен.", заяви Папазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички